Vragen? Bel of mail ons! Tel. 072-2013050

Rechtsbescherming persoonsgegevens Zorg

Rechtsbescherming bijzondere persoonsgegevens verzwaard
Zorgverzekeringen vergelijken
De overheid heeft de eisen voor rechtsbescherming van bijzondere persoonsgegevens verzwaard. Zorgverzekeraars mogen zorggerelateerde persoonsgegevens voortaan uitsluitend communiceren aan de persoon op wie de gegevens betrekking hebben. Dit betekent dat er extra eisen worden gesteld aan de beveiliging van de informatie in de online omgeving Mijn Aevitae.

Mijn Aevitae
U als verzekeringnemer kunt tot 1 juli 2014 zowel uw eigen gegevens als de gegevens van de andere verzekerden inzien.

Personen vanaf 16 jaar zijn volgens de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (WGBO) meerderjarig. Vanaf deze leeftijd moeten hun privacygevoelige gegevens afgeschermd worden. Aevitae past dit vanaf 1 juli toe in Mijn Aevitae.

Declaraties
De verzekeringnemer kan hierdoor geen detailgegevens, bedragen uitgezonderd, van declaraties meer raadplegen. Polisgerelateerde gegevens van gezinsleden kunnen nog wel bekeken en beheerd worden door de verzekeringnemer. Het indienen van declaraties is uiteraard altijd mogelijk via een declaratieformulier.

Eigen inlogaccount aanvragen
Per 1 juli kunnen medeverzekerden via Mijn Aevitae een eigen inlogaccount aanvragen. U kunt dit doen door in te loggen op Mijn Aevitae en vervolgens te kiezen voor:

“Ik ben verzekerd bij Aevitae, maar heb nog geen eigen inlogaccount” en “Vraag een inlogaccount aan”.

Meer informatie?
Wilt u meer informatie, kijk dan bij de veelgestelde vragen op www.aevitae.com.

Ivar Sarelse

Eigenaar / Website manager at Sluitsnel.nl Verzekeringen
Geboren in 1977.
Sinds 1998 actief in verzekeringen.
Sinds 2010 website manager Sluitsnel.nl Verzekeringen.
Tot 2013 bij diverse verzekeringsmaatschappijen, assurantiekantoren en volmachtkantoren gewerkt.

Houdt van hardlopen, mountainbiken, voetballen, skiën, lezen, creëren, schrijven en ondernemen.

Heeft u vragen over onze website? Mail mij even!

Latest posts by Ivar Sarelse (see all)

  • Fiat - 19 september, 2018
  • Mini - 7 september, 2018
  • BMW - 31 augustus, 2018

Reageer op dit artikel

Eén reactie op “Rechtsbescherming persoonsgegevens Zorg”

  1. […] Erkende taxateurs zijn aangesloten bij; – FEHAC – Stichting VRT – Federatie TMV […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Sluitsnel.nl Verzekeringen
Is aangesloten bij:

Sluitsnel.nl Verzekeringen
Een handelsnaam van:

Garanties

  • Snel geregeld!
  • 2 weken “niet goed, geld terug”
  • Eenvoudig uw schade melden
  • Ondersteuning bij schadeclaims
  • Geen Rechtsbijstand? Gratis verhaaldekking verkeersschade!
  • Jaarlijkse premie check voor voertuigen
  • Webshop KeurmerkStichting Webshop Keurmerk

Inloggen polisgegevens

    Polismap App
  • Polissen inzien
  • Wijziging doorgeven
  • Zelf royement doorvoeren
  • Polismap App
  • Schade melden
  • Schade volgen

Aangesloten Maatschappijen

  • Website Aegon
  • Website ASR
  • Website Avero Achmea
  • Website Bovemij
  • Website DAS Rechtsbijstand
  • Website de Goudse Verzekeringen
  • Website Delta Lloyd
  • Website Europeesche Verzekeringen
  • Website Generali
  • Website HDI
  • Website London Verzekeringen
  • Website Markel Nederland
  • Website Nationale-Nederlanden
  • Website Reaal Verzekeringen
  • Website Unigarant
  • Website De Vereende
  • Website Hiscox
  • Er zijn geen recente tweets