6 januari 2016

Kent u de risico’s van online dataopslag en ondernemen al?

Bekijk de dekkingen van onze Cyberverzekering eens, dan krijg u een goed beeld van de risico’s die uw bedrijf loopt.

Onderstaand een interessant artikel van Deondernemer.nl, waarin de ontwikkelingen in de VS worden omschreven.
Meer informatie over de Datarisk-/Cyberverzekering vindt u op deze pagina.

bron: www.deondernemer.nl

‘Hackpolis’ doet het erg goed in VS

Amerikaanse bedrijven wapenen zich massaal met een cyberverzekering, na een jaar waarin hackers ongenadig toesloegen. Verzekeraars dekken onder meer de kosten van gegevensdiefstal, reputatie-schade en eventuele rechtszaken. Nederland volgt te langzaam, vindt het Verbond van Verzekeraars.

Cyberverzekeringen vormen de snelst groeiende verzekeringstak in de VS. Waar verzekeraars op alle andere vlakken moeten inleveren, groeide de cybermarkt juist met een derde tot 2,75 miljard dollar, becijferde The Betterley Report, een enquête onder verzekeraars. Geschrokken van een reeks grote digitale inbraken verzekeren klanten bovendien steeds grotere bedraHackpolisgen.

In 2015 kwamen in de VS de gegevens van gebruikers van ‘vreemdgangerswebsite’ Ashley Madison op straat te liggen. Een hacker kon bij de persoonlijke gegevens van miljoenen Amerikaanse T-mobileklanten, er werd gehackt op Wall Street en de medische informatie van tientallen miljoenen Amerikanen lag op straat. Zelfs de e-mails van de baas van de…

Lees verder